Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Ahmet Eti

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - AHMET ETİ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Şubat ayının ilk konuğu, Sebit CEO’su Sayın Ahmet Eti oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Eti, eğitim sektörüne tamamen tesadüf eseri, öğrenciliği sırasında aldığı bir proje ile başladığını, sonrasında buraya nasıl geldiğini anlattı.

TÜBİTAK’ta işe başlamasıyla projeleri için sadece mühendis alan kuruma, başka meslek gruplarının da gerekliliğini kanıtlamış ve Sebit (Sevgi Eğitim Bilgi İşlem Teknolojileri) adı ile projelerini özelleştirdi. Çalıştığı ortamların estetik olmasına önem veren Sayın Eti, çalışanları ile çok uzun yıllar birlikte olduklarını belirtti. Ekonomik krizler sebebi ile şirketin yapılanmasında farklılıklar oluştuğunu ve firmayı Türk Telekom’a devrettiklerinden bahseden Sn. Eti, zamanında Apple ile yapılacak anlaşmayı Doğuş Grubu'nun kararı ile iptal ettiklerini, ODTÜ’den yer talebinde bulunarak teknopark konseptinin yapılanmasını, kanunlarının yazılmasını üstlendiğini, ekosistem şeklinde çalıştıklarını, fatih projesinin nasıl başlayıp, nasıl sonuçlandığını anlattı.

Öğrencilerin hangi bölümlerden katıldığını öğrendikten sonra onlardan gelen sorularla sohbetine devam eden Eti, öğrencilere yapacakları işe inanmalarını, devam etmelerini, tutkularının peşinden gitmelerini, üniversitede bölüm seçerken bölümün hocalarına bir bakmalarını çünkü vizyonlarını onların yaratacağını söyledi. Vitaminegitim.com ve Akademedia ile ilgili sorulardan sonra, eğitim üzerine ilk oyun olan ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan yazılımın bitmesinin 3 yıl aldığını fakat bittiğinde teknolojinin çok daha ileride olduğundan piyasaya sürmediklerini, öğretmen eğitimi ile ilgili programlar yazmaya devam ettiklerini, abonelik satışını internetten ilk kendilerinin başlattığından bahsederek sohbetine son verdi.