Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Ali Kantur

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ALİ KANTUR

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizin ikinci konuğu Kantur & Akdaş A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur oldu. Sn. Ali Kantur, öğrencilere kısaca kendini ve yaptığı işleri anlattıktan sonra, iyi bir yöneticinin özelliklerinden bahsetti. Birinci olarak bilgilendirici kitaplar okumalarını, okumanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kantur, daha sonra bilgi ve kültürlerini arttırmaya arzulu olmalarını ve her zaman rakamlara dayanarak konuşmalarını tavsiyesinde bulundu. Liderlikten ziyade iyi bir takım oyuncu olmanın çok daha verimli olduğunu vurguladı.

Mamak çöplüğünde yaptıklarını, gübre üreterek nasıl elektriğe dönüştürdüklerini, enerjiyi nasıl kullandıklarını, ortaya çıkan ısı ile domates, çilek, patates tohumu ve orkide seralarını nasıl oluşturduklarını gösteren bir sunum paylaştı. Öğrencilere Türkiye’de boşlukları doldurarak teknoloji yaratabileceklerini öğütleyerek konuşmasına son verdi.