Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Ayfer Yılmaz

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - AYFER YILMAZ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın ikinci konuğu, Devlet Eski Bakanı Sayın Ayfer Yılmaz oldu. Üniversite seçimini anlatarak söze başlayan Sn. Yılmaz, kariyerlerimizi aslında kendimizin değil, bir sınavın belirlediğini söyledi.

Öğrencilerimize, “Ulusların Düşüşü” adlı kitabın mutlaka kütüphanelerinde bulunması gerektiğini, kitap okumamanın hayal kuramamak olduğunu, okumayan bir ülke olduğumuz için hiç değilse www.ozetkitap.com adresinden, kitabın 30 sayfaya indirilmiş özetine ulaşmalarını, ayrıca okurken mutlaka küçük notlar almalarını tavsiye etti. Üniversite seçimlerinde hedeflerini ve kapasitelerini dikkate almalarını; kendilerini, Türkiye’yi daha ileriye götürmek için hedeflerinin girişimci olması gerektiğini, bulundukları yere değer katmak için eğitildiklerini, kopyacılık ile bir yere varamayacaklarını, herkesin bir değer taşıdığını ve farklarını ortaya koyarlarsa bütün kapıların kendilerine açılacağından bahsetti.

Teknolojiyi üreten ülke ile satın alan ülkeler arasında çok büyük fark olduğunu, Türkiye’nin sürekli tükettiğini, imalat sanayisinin çalışmadığını, krizlerden ancak üreterek çıkabileceğimizi, bilginin ürüne dönüştüğü bir dünyada yaşadığımızı, eğer ufkumuz olmazsa bilgiyi geliştirmemize olanak olmadığını söyledi. Başarının sürdürülebilir değilse tamamen tesadüf olduğunu, hayallerine nokta koymamalarını, mutlaka bir üst veya yan dal yapmalarını tavsiye eden Sn. Yılmaz, öğrencilere tek tek hayallerinin ne olduğunu sorarak, girişimcilik toplantılarına katılmalarının çok yararlı olacağını belirterek ve gelen soruları cevaplayarak sohbetine son verdi.