Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Bülent Hiçsönmez

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - BÜLENT HİÇSÖNMEZ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizin dokuzuncusunu, Google Türkiye Direktörü Bülent Hiçsönmez ile gerçekleştirdik. Sn. Hiçsönmez, öğrencilere üniversitede ne okumayı istediklerini sorarak konuşmasına başladı. Çoğunluğu mühendislik okumayı isteyen öğrencilere mühendislik okumalarını ve sonrasında mesleklerini yapmalarını, bu sayede iş hayatında önlerine geniş alternatifler çıkacağını vurguladı.

Eğitimi, önceki iş tecrübeleri ve 14 mülakat sonrası Google Türkiye için Ülke Direktörü oluşunu anlatan Hiçsönmez, Google’da mülakat sayısının bu kadar fazla olmasının, iyi insana verdikleri önemden kaynaklandığını ve o pozisyona alınacak kişinin firmaya gerçekten katma değer katacağına inanmalarının önemine değindi. Ne iş yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları işte en iyi ve hevesli olmalarını tavsiye etti.

Google’ın misyonunun, insanların hayatlarını etkileyecek teknolojileri geliştirmek olduğunu, bunun için dünyadaki tüm bilgileri alıp arama motoru ile bunu önümüze koyarak işe başladıklarını, gmail, googlemap, youtube, vb ile bilgi taşımacılığı yaptıklarını, şimdi de dünyanın tüm kütüphanelerini digitale çevirmek için çalıştıklarını ve parayı reklam ve google play’den kazandıklarını ama Google olarak para ile değil, iyi ve ihtiyacı karşılar birşeyler üretmekten motive olduklarını belirtti.

Dünyada her şeyin çok hızlı değiştiğini, 10 sene sonra şimdi bildiğimiz büyük firmaların yok olacağını, bu değişime hazırlıklı olmamız gerektiğini, aklımıza gelen her cihaza IP’nin gireceğini ve hayatımızı kolaylaştıracağını sözlerine ekleyen Hiçsönmez, öğrencilerden gelen sorulara da cevap verdi.