Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Evren Ünver

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - EVREN ÜNVER

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Kasım ayının ikinci konuğu, Mesa Mesken A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Evren Ünver oldu. Yurt dışında yaptığı lisans ve yüksek lisans eğitimi sonrası Andersen Danışmanlık firmasında başladığı iş hayatında problem çözmeyi öğrendiğini, mühendisliğin temelinin problem çözmeye dayalı olduğunu ve değişik firmaların problemlerini çözerek bu işten keyif aldığını fark edip, işletme üzerine de yüksek lisans yaptığını bahsederek sohbetine başladı.

Sn. Ünver, birçok firmanın iyi yönetilmediğini, daha iyi yönetilerek çok daha iyi yerlere götürülebileceğini tespit ederek 3 arkadaş özel bir sermaye şirketi kurduklarını anlattı. Piyasaya girmek için kötü bir zaman olmasına rağmen, yüzlerce görüştükleri firmalardan 5 yabancı yatırımcıyı ikna ettiklerini ve 44 milyon sermaye ile 1999 yılında piyasaya girdiklerini sözlerine ekledi. Bilmedikleri sektörleri de denediklerini, tecrübeli insanların tecrübelerinden yararlandıklarını, doğru insanları yetkilendirince, doğru işler yaptıklarını vurguladı.

Öğrencilerin sorularına yanıt vererek sohbetine devam eden Sn. Ünver, Türkiye’nin hatta dünyanın enteresan bir dönemden geçtiğini, piyasada şu anda çok değişik fırsatlar olduğunu, yatırım yaptıkları gün iyi mi, yoksa kötü mü yaptıklarını bilemeyeceklerini fakat iyi bir fikriniz varsa mutlaka bir yatırımcı bulabileceklerini belirterek sohbetine son verdi.