Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Hacı D. Beğendik

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - HACI DURAN BEĞENDİK

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın konuğu, Beğendik İcra Kurulu Başkanı ve Real-Türkiye Genel Müdürü Sayın Hacı Duran Beğendik oldu. TED Kayseri Koleji sonrası Amerika’da yaptığı lisans eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye dönen Sayın Beğendik, Beğendik A.Ş.’de çalışmaya başladığını, ancak bu dönemde beklediğini bulamaması ve aile şirketinde çalışmanın zorlukları sebebi ile 2007 yılında şirketten ayrılarak, çok az bir sermaye ile yiyecek sektörüne atıldığını ve Kayseri Mutfağı markasını günümüzde 19 restorana ulaştırdığını anlattı. Sn. Beğendik, 2009 yılında “Genç Girişimci” ödülünü aldıktan sonra yine aile şirketine dönerek bayrağı devraldığını, marka-müşteri araştırması yaptırarak, o zaman sayıları 14 olan Beğendik Mağazalarını, bugün Türkiye genelinde 60 mağaza üzerine çıkarmayı başardığından da bahsetti.

Öğrencilerimize hedeflerini şimdiden belirlemeleri gerektiğini, nereye gideceklerine, nasıl gideceklerine bu yaşlarda karar vererek plan yapmalarını, strateji oluşturmalarını tavsiye etti. Okuldaki kitapların hayatın özeti olduğunu, hayatta başarılı olmak için korkularını tespit ederek onları yenme yollarını bulmalarını, iyi İngilizce'nin iş bağlantıları yapmak, yeni insanlar ile tanışmak için çok gerekli olduğunu, Amerika’da okuduğu sanat derslerinin kendisine entellektüel bir bakış açısı kazandırdığını, başkalarının kriz sırasında risk olarak gördüğü şeyleri kendisinin, deneyimleyerek nasıl fırsata dönüştürdüğünü anlattı.

2014 yılında Real Türkiye Hipermarketler zincirini aldıktan sonra da Kipa ve yurt dışı gibi atılımlarla yoluna devam edeceğini belirten Sn. Beğendik, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sohbetine son verdi.