Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Hakan Polatoğlu

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - HAKAN POLATOĞLU

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Aralık ayının ikinci konuğu ETİ Group’un İcra Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Sayın Hakan Polatoğlu oldu. Kendini tanıtan Sn. Polatoğlu, hayal kurmak, bunu başarmak ve bu şekilde bir toplumun hayatını değiştiren, Atatürk ve Cumhuriyet örneği ile sohbetine başladı.

ETİ’nin hayalini de, lezzet yolu ile insanlara keyif ve mutluluk veren ürünler üreten bir firma olarak tanıttı. 9 tane fabrikası olan ETİ’nin, satıldığı raflardan bir ürün aldığımızda, 9 günlük envanter tutarak takip ettiklerini, raftaki stokların da 15 gün civarında tüketildiğini belitti. Ayda 180.000 noktaya beşer kez ziyaret ile satışları gerçekleştirdiklerini, belli bir büyüklüğe ulaşan bütün firmalar gibi sosyal sorumluluk stratejisi belirleyerek ilerlediklerini ve her yıl %2 5cirolarını artırarak ilerlediklerini vurguladı.

Piyasada rekabet etmek için tüketim, aynılaşma, doğru strateji gibi konulara değinen Sn. Polatoğlu, ürün ve tüketici arasındaki stratejiyi kurgulamanın yeterli olmadığını, operasyonel verimlilik için tedarik zinciri, teknoloji yönetimi, insan kaynakları, bilgi sistemleri gibi stratejileri ve finansal yönetim etkinliği konularının önemine değindi.

Başarılı bir kariyer için; içimizdeki potansiyeli harekete geçirmenin kendimize özgü potansiyeli anlamaktan geçtiğini, öğrencilerimizin kuvvetli ve zayıf yönlerini bir an önce keşfetmeleri gerektiğini, yaşamak için şehir belirlemek gibi bir kısıtlama yapmamalarını tavsiye etti. Liderlik yaparak çevrelerindeki insanların hayatlarına dokunabilmeyi, değiştirebilmeyi kariyerin en yüksek mertebesine erişmek olarak değerlendirdi. Sayın Polatoğlu, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak ve e-posta adresini paylaşarak sohbetine son verdi.