Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - İlker Keremoğlu

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - İLKER KEREMOĞLU

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizde bu haftaki konuğumuz, STFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Keremoğlu oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Keremoğlu,TED Ankara Koleji mezuniyeti sonrası, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra, iş hayatına Efes Pilsen’de en alt pozisyon olan pazarlama elemanı olarak başladığını ve 12 yıl sonra firmanın CEO’su olduğunu söyledi. Uzmanlık alanını; yurt dışı finansman, makro ekonomist ve ülkelerin kalkınma ekonomileri üzerine geliştiren Sn. Keremoğlu, 50 yaşında sürekli aynı işi yapmanın verdiği sıkıntı ile başka bir iş koluna geçmeye karar verdiğini belirtti.

Hiç bilmediği, hiç ilgisi olmayan bir kuruluşa geçmeye karar veren İlker Keremoğlu, Türkiye’nin ilk defa yurt dışına açılmış inşaat firması olan STFA’ya geçiş sürecinden bahsetti. Enerji kaynaklarına erişimden ve doğalgazın dünyadaki dengeleri nasıl değiştirdiğine değindi. Aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştığını veya yöneticilik yaptığını belirten Keremoğlu, başarılı bir yönetici veya başarılı bir girişimci olmanın okuldaki notlarla hiç alakası olmadığını ancak, bir dili çok çok iyi bilmelerini, bilgisayara hakim olmalarını, çalışmanın şart olduğunu, oturduğunuz yerde gayret sarf etmeden bir şey başarmanın mümkün olmadığını, okulun bir görüş vereceğini fakat ondan sonrasının kendi kendilerini yetiştirmelerine kaldığını söyledi. Sabır, dürüst olmak ve empati kurabilmenin dünyanın her yerinde çok önemli olduğunu belirtti.

Sayın Keremoğlu, öğrencilerden gelen elektrik enerjisi, güneş enerjisi, Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki soruları yanıtlayarak sohbetine son verdi. 

İlker Keremoğlu