Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Kamil Akın

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - KAMİL AKIN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Nisan ayının ikinci konuğu, Rönesans Enerji ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kamil Akın oldu. Sn. Akın, öğrencilik yıllarının kötü geçtiğini fakat iş hayatı ile akademik hayatın çok farklı olduğunu söylerek sohbetine başladı.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olunca Rusya'da bir şantiyede iş hayatına başladığını, çok yer görmenin, değişik yerlerde çalışarak tecrübe edinmenin çok önemli olduğunu, öğrencilerimizin görgüyü ve vizyonu bu şekilde artıracaklarını belirtti. Mütevazi, ahlaklı ve kültürlü olmalarını tavsiye etti.

Öğrencilerden gelen sorular ile sohbetine devam eden Sn. Akın, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü seçme sebebini, firmayı firma yapanın insan kaynağı olduğunu ve doğru insana doğru işi teslim etmenin önemini vurguladı. Rönesans'ın hızlı büyümesinin sebebini, doğru zamanda doğru yerde olduklarını ve çok çalıştıklarını söyledi. Yeni mezun olacaklar için mutlaka şantiye tecrübesi edinmelerini, yurt dışını tecrübe etmelerini tavsiye etti.

1994 yılında Moskova’da 3 arkadaş, 9.000 dolar sermaya ile bir firma kurduklarını, çok da kaybedecek bir şeyleri olmadığını fakat emek vermeden başarının mümkün olamayacağını söyledi. Yurt dışında ne gibi zorluklar yaşadığını, en büyük projesinin Sibirya’da domuz fabrikası olduğunu, kimsenin yapamadığı bir işi yaptığı için kendini iyi hissettiğini anlatarak öğrencilerden gelen soruları yanıtlamaya devam etti. Sn. Akın, Rönensans Holding olarak yurt dışında yaptıkları yatırımlardan ve yapılanmadan bahsettikten sonra, iş başvurularının çok olduğunu, genç fakat kalıcı insanlar almaya çalıştıklarını belirterek samimi sohbetini, katılan tüm öğrencilerimize staj imkanı sağlama sözü vererek sonlandırdı.