Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Kartal Usluel

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - KARTAL USLUEL

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Şubat ayının ikinci konuğu, Usluel Grup Şirketleri Genel Müdürü Sayın Kartal Usluel oldu. Kendini tanıtan Sn. Usluel, kariyer planları için gelen öğrencilerimize mezuniyetleri sonrası akademik, özel sektör veya devlet, bir de girişimcilik yapmak gibi alternatifleri olduğundan bahsederek sohbetine başladı.

Dördüncü sanayi devrimine girdiğimizi, bunun yapısının önümüzdeki 15-20 yıl içinde bilinen meslekleri değiştireceğini belirten Sn. Usluel, takım olarak çalışmanın çok özel bir durum olduğunu, donanımlı olmanın şart olduğunu, ne kadar çok staj ve yarı zamanlı çalışma imkanı bulurlarsa o kadar çok kendileri için fark yaratacaklarını söyledi. Diploma sahibi olmanın meslek sahibi olmak anlamına gelmediğini, bir görev aldıklarında bitirip bırakmamalarını, başka nelere yardımcı olabilirim diye bakınırlarsa şirkette en aranan kişi olacaklarını söyledi ve MIT ve Harvard Üniversitesi'nin ortak çalışması olan “Atlas of Economic Complexity” incelemelerini tavsiye etti.

İmkanları varsa yurt dışında bir staj veya çalışma tecrübesinin vizyonlarına çok katkısı olacağını, evden uzakta çalışmanın kendileri için fark yaratacağını, gittikleri yerin doğru olmasının hızlarından daha önemli olduğunu, zorluk çekmek için en doğru yaşta olduklarını, çok çalışmalarını, işten yüksünmemelerini vurguladı.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine nükleer enerji sektörüne olumlu baktığını, rüzgar ve güneş enerji sektörleri hakkındaki gelişmeleri, Usluel Grup Şirketleri'nin nerelerde faaliyet gösterdiği hakkında bilgi veren Sn. Usluel, öğrencilerimizin mezun olacağı yıllarda Afrika’da birçok Türk firmasının projelerinin sürüyor olacağını ve hangi sektörlerin gelişeceği ile ilgili sorulara cevap vererek sohbetine son verdi.