Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Köksal Çoban

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - KÖKSAL ÇOBAN

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizde bu haftanın ikinci konuğu, Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Sayın Köksal Çoban oldu. Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Sn. Çoban, daha sonra katılan öğrencileri tanımak istedi. TED Ankara Koleji mezuniyeti sonrası ODTÜ Makine Mühenisliği Bölümü'nü kazandığını, ancak bölüme başladıktan sonra o mesleğin kendisiyle uyuşmadığını anlayarak İşletme Bölümü'ne geçtiğini belirtti. Mezuniyeti sonrası bankacılık sektöründe kariyer yapmaya karar verdiğini ve ilk olarak Türk Eximbank’da işe başladığını, sonra İngiliz Kültür Derneği'nin bursuyla İngiltere’de finans üzerine MBA yaptığını ve dönünce de İstanbul Demirbank’da çalıştığını belirtti. 17 yıl önce Finansbank’da başlayan Çoban, bankanın hazine biriminde yaptığı işleri, bankacıların ne iş yaptığını, strateji belirlemenin önemini, finansal haber ajanslarından gündelik bilgi akışını kaçırmadan nasıl takip ettiklerini, bankacılıkta kariyer basamaklarının yıllara göre nasıl ilerlediğini anlattı.

Öğrencilerimize ancak sevdikleri işi yaparlarsa mutlu, enerjik ve başarılı olabileceklerini, gözlem yapmak açısından stajın çok önemli olduğunu, AIESEC staj imkanlarını araştırmalarını tavsiye etti. İlk iş yıllarının mesleği tanımak için iyi bir fırsat olduğunu, ilerleyen yıllarda vazgeçmenin zorlaştığını ve maliyetli olacağını söyledi. Yaptıkları işte süreçleri kavrayarak beklentiyi karşılamalarını, sağlayacakları katkının mutlaka değerlendirileceğini, öğrenmeyi kesmemelerini, gelecek yıllarını planlamalarının önemini, dünyaya açık olmalarını, İngilizce'yi iyi konuşabiliyor olmalarını, bol seyahat edip her yeni tanıdıkları insanın onlarda bir şey bırakacağını, hobileri olmasının önemini, bol bol okumaları gerektiğini de öğütleyen Sn. Çoban, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.