Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Nuran Çakmakçı

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - NURAN ÇAKMAKÇI

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Nisan ayının ilk konuğu, Hürriyet Gazetesi Eğitim Servis Müdürü Sayın Nuran Çakmakçı oldu. Sohbete katılan öğrencileri tanıyarak konuşmasına başlayan Sn. Çakmakçı, onlara kaç öğretmenlerini hatırladıklarını sordu ve iz bırakan/fark yaratan öğretmen olmanın önemine değindi. Bazı örnekler vererek iz bırakan, sevilen öğretmen nasıl olunur hakkındaki fikrini paylaştı.

“Çocuğu okuldan soğutan da, kazandıran da öğretmendir.” diyerek sohbetine devam eden Sn. Çakmakçı, öğretmen adaylarımıza, çocukları onların yoğuracaklarını, okul öncesi öğretmenliğinin ve PDR’nin önemini, çocuk ve genç sevmeyenlerin bu işi yapmamasını ve yeni nesilleri bozmamaları gerektiğini vurguladı. Öğretmenlikte sabrın çok önemli olduğunu, araştırmacılığın önemini ve yeni model annelerin proje çocuklarının öğretmenleri olmanın zorluklarından bahsetti. Öğretmenlerin elindeki gücün çok büyük olduğunu, derslerden öğrendikleri teorik bilgileri almalarını fakat gerçeğin tamamen pratik edilerek, staj yaparak, sahada olarak bu işi yapıp yapamayacaklarını tecrübe etmelerini tavsiye etti.

Gelecekte okul eğitiminin kalkacağını, öğretmenlerin görevinin süpervizörlüğe/rehberliğe dönüşeceğini düşündüğünü belirten Sn. Çakmakçı, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak ve e-posta adresini paylaşarak sohbetine son verdi.