Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Özcan Ertem

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ÖZCAN ERTEM

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizin bu haftaki konuğu TAI-TUSAŞ Uçak Grup Başkanı Sn. Özcan Ertem oldu. Kendisini tanıtarak sohbetine başlayan  Sn. Ertem, paylaştığı sunumda uçak ile ilgili hayallerine çocukluk yıllarında kendisine hediye edilen bir uçak maketi ile başladığını, pilot olma hayallerine boyunun çok uzaması ve gözlerinin bozulması ile lise yıllarında veda edip, sonrasında uçak mühendisliğine uzanan eğitimi ile başka bir şekile dönüştüğünü belirtti.

Türk Hava Kurumu’nda başladığı iş hayatından TAI’ye geçişini, TAI’nin dünya havacılık sektöründeki yerini, TAI ve TUSAŞ’ın birleşmelerini, insana yatırım yaparak büyüme süreçlerini, havacılık sektöründe kadın mühendis istihdamı oranında dünyada birinci sırada yer aldıklarını, işe alımlarda temel branşlardan mühendisler alıp uçak konusunda uzmanlaştırmalarını, yerli uydu yapmak için başladıkları girişimleri, havacılık endüstrisinde Türkiye’nin genel bir analizini ve bindiğimiz uçaklar dahil olmak üzere askeri ve diğer amaçlı uçak modellerinde hangi parçaları ürettiklerini öğrenciler ile paylaştı.

Küresel seviyede uzun hazırlık süreleri getiren ürünleri sahaya sürmek için herkesin inanması, maddi kaynak, zaman ve insan kaynaklarının gerektiğini vurgulayan Ertem, adı Türk pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş'tan esinlenerek verilen ve TAI tarafından tasarlananıp geliştirilen eğitim uçağı HÜRKUŞ için hazırlanan tanıtım filmini paylaştı. Ertem, sohbet sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayıp RadyoTEDÜ’de gerçekleşen röportaj programına konuk oldu.