Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Prof. Dr. Ümit Özdağ

Tarih:  Date

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ÜMİT ÖZDAĞ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Kasım ayının ilk konuğu, Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. Sn. Özdağ önce öğrencilerimizi tanıyarak, sonra kendini tanıtarak sohbetine başladı.

Siyaset yapacaklarsa mutlaka bir bilgi dosyası ile yapmalarını, kendisinin sürekli ağır şeyler söylemesine rağmen, konuşmalarının bilimsel temellere dayanmasından dolayı kimsenin cevap veremediğini söyleyen Sn. Özdağ, ev ödevinizi iyi yaparsanız bir fark yaratamasanız bile doğru olanı yapmış olacaklarını belirtti.

Mecliste bir yemin ettiğini ve bu yemine sadık kalacağını, MHP’den yakında ihraç edileceğini, Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini, ülkemizin parçalanabileceğini, halkın göründüğünden daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu, Türkiye’nin Başkanlık sistemi yüzünden iki düşman gruba bölüneceğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri hariç başkanlık sisteminde başarı göstermiş başka bir devlet örneği olmadığını belirtti.

Sn. Özdağ, öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek sohbetine devam etti. Oluşmuş algıları yıkmanın zor olduğunu, PKK sorununun bitmeyeceğini ama minimalize edilebileceğini, Türkmenler ile ilgili görüşlerini, Suriyeliler için harcanan paralarla daha az fabrika, hastane ve okula sahip olduğumuza değindi. Başka parti kurmayı düşünmediğini, dünyanın ekonomik merkezinin Avrupa’dan Asya’ya kaydığını, AB tam üyeliğimiz hakkında yalan söylendiğini belirtti. Sn Özdağ, öğrencilerimize çok çalışmaları gerektiğini, kendilerine kalan zaman dilimini doğru değerlendirmediklerini, üniversite yıllarında da üniversite sınavlarına çalıştıkları gibi çalışıp boşta kalan zamanı iyi değerlendirirlerse hayattaki başarılarını da garantileyeceklerini belirterek sohbetine son verdi.