Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Şakir Özkan Torunlar

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Mart ayının ikinci konuğu, T.C. Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü ve Büyükelçi Sayın Şakir Özkan Torunlar oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Torunlar, TED Ankara Koleji mezuniyetinden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü seçmesinin nedeni olarak, dayısının yurt dışından getirdiği oyuncakları kendi gidip alabilmek için diplomat olmaya çocukluğunda karar verdiğini esprili bir dille anlattı. Tarihe olan merakından ve ikinci dil olarak öğrendiği Fransızca'yı gençlik yıllarında otostop yaparak gittiği Avrupa ülkelerinde pratik ettiğinden bahsetti.

Kariyerini, sırasıyla Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiği ülkeleri, üstlendiği görevleri, bu görevlerin kendisine kattıklarını ve başına gelen komik olayları anekdotlar şeklinde anlattı. Sohbetine büyük elçilik, başkonsolosluk, baş temsilcilik, fahri konsolosluk görevlerinin tanımlarını açıklayarak devam eden Sayın Torunlar, Dışişleri Bakanlığı'nda neler yaptıklarını, görev sürelerini, çalışırken sağlanan eğitim imkanlarını, girmek için aranan nitelikleri ve şartları, ayrıca giriş sınavındaki etaplara değindi.

33 yıldır mesleğini severek yaptığını ve severek devam ettiğini belirten Sn. Torunlar, öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek sohbetine son verdi.