Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Serhat Çeçen

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - SERHAT ÇEÇEN

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizin bu haftaki konuğu İçtaş Holding İşletmelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Serhat Çeçen oldu. Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Sn. Çeçen, öncelikle öğrencilerimizin kariyer planlarını öğrenmek istedi. İşletme okumuş olmaktan memnun olduğunu belirten Sn. Çeçen, fırsat buldukça kendilerini geliştirmek ve yetiştirmek üzere değişik eğitimler almalarını tavsiye etti. Bu şekilde her zaman vizyonlarını geniş tutabileceklerini vurguladı.

Kendi kurduğu 2 firmasını IC Holding Yatırım bünyesine eklediğini belirten Sn. Çeçen, uluslararası bir grup olduklarını, bu sebeple kendisinin, kardeşlerinin ve yöneticilerinin çok seyahat ettiğini ancak %100 kamuya bağlı işler yaptıkları için Ankara merkezli olmalarının da iyi olduğunu söyledi. IC Yatırım Holding’in çok yönlü bir firma olduğunu belirterek bünyelerindeki inşaat, ulaştırma altyapı yatırımları, enerji yatırımları ve işletmeleri, turizm sektörü gibi 4 ana kolda geliştiklerini, bu sene enerji ve ileride ulaştırma altyapının halka arzına hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Yeni mezunlardan çalışmak ve sabırlı olmak dışında bir beklentileri olmadığını belirten Çeçen, ne kadar tecrübe kazanırlarsa o kadar yol alacaklarını, girişimcilik için belirli bir birikime sahip olmaları gerekmediğini, çok çalışmanın sonuçlarını alarak tatmin olacaklarını, zaman yönetimini iyi yapmaları gerektiğini, iyi iletişim, iyi dinleme, net ve açık olmanın getirilerini anlattı. Sn. Çeçen, sohbetin sonunda Fenerbahçe Asbaşkanlığı ve özel hayatı ilgili sorulara da cevap vererek sözlerine son verdi.