Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Sevinç Atabay

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - SEVİNÇ ATABAY

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın konuğu, Türk Eğitim Derneği ve TED Ankara Koleji Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay oldu. Kendisine zihinsel ve fiziksel hiperaktivite teşhisi konulduğunu belirterek sözlerine başlayan Sn. Atabay, Eğitim Fakültesi öğrencilerimize yani geleceğin öğretmenlerine, ileride öğrencileri ile sınıflarda buluştuklarında, öğrencilerinin anlatacaklarına odaklanbilmeleri için derse mutlaka ilgilerini çekecek bir giriş yapmaları ve söylediklerinin “kalıcı izli” olması gerektiğini vurguladı.

Hangi mesleği seçerlerse seçsinler, heves ve istekleri varsa bilerek ve isteyerek o mesleği yapıyorlarsa çok keyif alacaklarını; öğretmenlik mesleğini icra ederken emek vermeleri gerektiğini ve böylelikle kendilerini gerçekleştireceklerini; her öğretmenin kendine göre yöntemi olduğunu; inovativ olmaları gerektiğini; özgün, mutlu, adaletli, eşitlikci, hazırlıklı, öğrenciye karşı dürüst olurlarsa öğrencilerinin hiç unutamadıkları öğretmenlerinden biri olacaklarının altını çizdi.

Sınıftaki en zor öğrenen çocuğu yukarıya taşıyabildilerse bu mesleğin hakkını vermiş olacaklarını, mesleğin etik değerlerini hayata geçirmenin önemini, Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerin hayatlarında bir taş olup, onları yukarı taşımanın kendi görevleri olacağını anlattı. Edinilmiş bilgi ile sahiplenilmiş bilgi arasındaki farkı, “download” eden öğretmen ile “upload” eden öğretmen arasındaki farkı anlatarak sözlerine devam eden Sn. Atabay, Eğitim Fakültesi öğrencilerimize, öğrencilerini eğip bükmemelerini, özgün ve özgür bırakmalarını, dik durmayı öğretmelerini, öğrenmedeki yol arkadaşı olmaları gerektiğini belirtti. Atabay, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sohbetine son verdi.