Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Yılmaz Yıldız

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - YILMAZ YILDIZ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizin on dördüncüsünü, Zurich Sigorta Türkiye CEO'su Sn. Yılmaz Yıldız ile gerçekleştirdik. Tek tek sohbete katılan öğrencileri tanıyarak konuşmasına başlayan Sn. Yıldız, TED Ankara Koleji sonrası, Boston Üniversitesi'nde Ekonomi ve İşletme Fakültelerinden mezun olduktan sonra kariyerine Hazine Müsteşarlığı'nda İhracat ve Yatırım Teşvikleri Dairesi'nde başladığını, ardından Hazine Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Dünya Bankası Projeleri Dairesi'nde çeşitli projelerde görev aldığını belirtti. Harvard Business School'da yüksek lisansını tamamladıktan sonra Garanti Bankası/Garanti Sigorta'da Birim Müdürü ve Satış-Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam ederken, yabancı bir firmadan gelen teklif ile hiç Fransızca bilmediği halde iki farklı Fransız firmasına CEO'luk yaptığından bahsetti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak sohbetine devam eden Yılmaz, "Yaptığınız işte iyiyseniz ister istemez yöneticiliğin geleceğini, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Merkez Bankası gibi yerlerdeki tecrübelerin kişiye çok şey katacağını", söyledi. Hayatın her döneminde farklı şeylerden mutlu olunacağını, rahat bir ortamda kalmak yerine, risk alınırsa büyük başarılara imza atmanın imkanı olduğunu, Türkiye'de ilk işsizlik sigortasını kendisinin yapılandırdığı ve böylelikle büyük bir başarı yakaladığını örnek olarak verdi. Öğrencilere gazete okumalarını, haftalık ekonomi ile ilgili dergileri takip etmelerini, trendlerin nereye gittiğini görebilmeleri açısından yabancı gazeteleri de takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Öğrencilerimize kendileri ile ilgili neyin özel olduğunu bulmalarını, kendilerini bir marka gibi değerlendirip, bu markanın neyi temsil ettiğini, karşıya nasıl gözüktüğü üzerine çalışmalarını, özgeçmişlerine marka değeri olacak şeyler ekleyerek ilerlemelerini, 15 saniyede kendilerini nasıl tanıtıp farkındalık yaratarak akılda kalmaları gerektiğinin önemini ve aldıkları kararları uygulamaya koymanın en önemli adım olduğunu, bunun da sonuçlarının sayılara yansıyacağını belirterek sözlerine son veren  Sn. Yıldız, bir öğrencimize de Zurich Sigorta'da staj yapması için teklifte bulundu.