Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Aslı Yaylalı Ayhan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ASLI YAYLALI AYHAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın ikinci konuğu, Louis Vuitton Türkiye Mağazalar Operasyon Müdürü Sayın Aslı Yaylalı Ayhan oldu. 7 yıldır bu markada çalıştığını belirterek sohbetine başlayan Sn. Yaylalı Ayhan, mezuniyeti sonrası satış-pazarlama konusunda uzmanlaşmaya nasıl karar verdiğini anlatarak sohbetine başladı.

Lüks tüketim, mağazacılık ve markanın tarihine değinen Sn. Yaylalı Ayhan, LV’nin seyahat ruhunu taşıyan bir marka olduğunu, zor koşullardaki eski tip uzun seyahatlere uygun, su geçirmeyen ve sağlam sandıklar üreterek başladığını belirtti. Başlarda babadan oğluna, sonra da torununa geçen bir marka iken, bugün 160 yaşını aşan ve profesyonel bir firma tarafından yönetilen bir markaya nasıl dönüştüğünün açıkladı.

Markanın karakterini ve duruşunu bir video tanıtımı ile anlatan Sn. Yaylalı Ayhan, üretim için yetiştirdikleri ustalarının 6 ay süren bir eğitim aldığını, tasarımlar için birçok sanatçıyla çalıştıklarını ve klasik kalmamak için sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiğini söyledi. Louis Vuitton’un normal üretimleri dışında kişiye özel üretimler de yapan, 60 ülkede 460 mağaza ve 19bin çalışanı olan lüks tüketim markası olduğunu açıkladı.

Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Sn. Yaylalı Ayhan, LV’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden, üretim için çiftliklerinde yetiştirdikleri hayvanları kullandıklarından, sahte ürünlerle mücadelelerinden ve niçin online satış yapmadıklarından bahsederek sohbetine son verdi.