Ana içeriğe atla

Türkiye'nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Aybars Küçük

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - AYBARS KÜÇÜK

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde 2017 yılının ilk konuğu, FNSS İş Geliştirme ve Programlar Direktörü Sayın Aybars Küçük oldu. Öğrencilerimizi tanıyarak sohbetine başladıktan sonra kendini tanıtan Sn. Küçük, Aselsan’da 30 yıl süren kariyerinden sonra FNSS’e geçişini ve savunma sanayisinde yaptıklarını özetledi.

Sohbetine öğrencilerden gelen sorulara yanıt vererek devam eden Sn. Küçük, mezuniyet sonrası MBA yapmalarının faydalarından, Mekatronik Mühendisliğinin gelecekte daha trend bir bölüm olacağından, Nano teknolojiden, her konuda markalaşmanın öneminden, uzay teknolojilerinden, savunma sanayisinde süreçlerin uzunluğundan, akışlarından ve detaylarından, ithalat ve ihracatlar da her şeyin izne tabi olduğundan bahsetti.

Meslekteki rolünün siyasi dengeleri öngörüp çözümler üretmesi gerektirdiğini, makineleşme ve yazılımların zaman içinde insanların yerini alacağını, çalışan robotların iş kazalarını sıfıra indirebileceklerini söyledi. Sn. Küçük öğrencilerimize hangi meslek dalında olurlarsa olsunlar ilk binde 1'e girerlerse, meraklı, iletişim becerileri ve ikna kabiliyeti yüksek, açık görüşlü ve hızlı karar verebilenlerin, iş hayatında başarılı olacaklarını vurguladı.

İşini çok severek yaptığını, bunun başarısını etkilediğini, hayali olan otomotiv sektörüne de sonunda girdiğini sözlerine ekleyen Sn. Küçük, konuşmasına katılan öğrencilerimize İstanbul’da gerçekleşecek İDEF Fuarı'na davetiye yollayacağını ve savunma sanayisinin ne durumda olduğunu daha güzel görebileceklerini belirterek sohbetine son verdi.