Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Bülent Erdoğan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - BÜLENT ERDOĞAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Kasım ayının ikinci konuğu, NUROL İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Erdoğan oldu. Nurol Şirketler Topluluğunun bütün faaliyet alanlarını anlatan tanıtım videosunu seyrettirerek sohbetine başlayan Sn. Erdoğan, öğrencilere ilk önce çalışmak istedikleri sektöre karar vermeleri gerektiğini ve hedeflerini belirledikten sonra özverili bir şekilde hedefe doğru yönelmelerini tavsiye etti.

İş hayatı için mutlaka ikinci bir planları daha olması gerektiğini, çok çalışmalarını, dil avantajlarını kullanmalarını ve sosyal çevrelerinin kendilerine artı değerler getireceğini söyleyen Sn. Erdoğan her sektörden arkadaş edinmenin gelecekteki iş hayatlarında onlar için büyük bir avantaj olacağını vurguladı.

Nurol İnşaatın yatırımlarından, projelerinden, bitirdiği ve devam eden işlerinden bahseden Sn. Erdoğan, "Projeler tamamlandıkça, yaptığınız iş ortaya çıkıyor ve neticesini gördüğünüzde işinizi daha çok seviyor ve sonraki projeler için heyecan duyuyorsunuz." diye belirtti.

Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Sn. Erdoğan, şimdilerde Çince ve Arapçanın geçerli dil olduğunu, Uzak Doğu'da çok fazla inşaat girişimi olduğunu, ne kadar çok dil öğrenirlerse o kadar avantaj olacağının altını çizdi. Sözlerine, mesleğinin zorlayan yanlarını ve proje üretirken finansman kaynaklarını iyi hesaplamak gerektiğini belirterek devam eden Sn. Erdoğan, kendi mezuniyeti sonrası ilk işi olan Botaşa giriş hikâyesini, inşaat sektöründe master yapmaktansa tecrübenin daha kıymetli olduğunu ve bu sektörde bir sürü kadın inşaat mühendis olduğuna açıkladı. Son olarak, Sn. Erdoğan Nurol Şirketler Topluluğunun, iyi yöneticiler sayesinde bu kadar çok ve farklı sektörde başarı elde ettiğine değinerek sohbetine son verdi.