Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Cem Gülan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - CEM GÜLAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın ilk konuğu, Özel Okullar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Özel Doğan Lisesi ve İlköğretim Okulu sahibi Sayın Cem Gülan oldu. Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Sn. Gülan, ODTÜ Makine Mühendisliği sonrasında uzun süre iş aradığını, sonuç olarak ailesinin verdiği bina ile bir hayır işine girmiş olmak için eğitim sektörüne karar verirken, konu ile ilgili çok araştırma yaptığını, tüm kanunları okuduğunu ve bu süreçte farklı okulları inceleyerek bu sektöre girdiğini söyledi.

Öğrencilerin sorularına yanıt vererek sohbetini şekillendiren Sn. Gülan, bu kadar çok özel okul açılması hakkındaki fikirlerini, dersanelerin özel okullara geçişlerini ve TED’in Ulusal Eğitim Programı açıklaması hakkındaki görüşlerini belirtti.

Yaptığı işi çok severek yaptığını söyleyen Cem Gülan, bu işten para kazanmadığını, sadece öğrencilerinden birinin iyi bir yerlere geldiğini gördüğü zamanki hazzına değindi. Özel okullardan yüksek performans beklendiğini, onların da abartılı koşullar ile öğretmen aradıklarını, eğitimi ticarete dönüştüren kurumların bulunduğunu, öğretmen seçerkenki kriterlerini, öğrencilerin gittikleri okulda mutlu ve meraklarını giderecekleri bir yer olarak görürlerse başarı elde edeceklerini belirten Sn. Gülan, öğrencilerimize mezuniyet sonrası mutlu olacakları bir yer seçmelerini tavsiye ederek sohbetine son verdi.