Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Dr. Burak Erdenir

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - BURAK ERDENİR

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın ikinci konuğu, AB Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Burak Erdenir oldu. Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Sn. Erdenir, sırasıyla TED Ankara Koleji, ODTÜ Gıda Mühendisliği, Georgetown Üniversitesi MBA, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government'ta ise Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans programını tamamladığını belirtti. Baştan beri kamuya girmek gibi bir amacı olduğundan eğitimini bu şekilde yönlendirdiğini ve ilk işine Hazine Müsteşarlığı’nda başladığını, 2000 yılı itibari ile de Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nde AB Uzmanı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Bakan Müşavirliği gibi çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

AB’nin devam eden ve edecek olan bir süreç olduğunu, Türkiye’nin AB sürecini, demokratikleşme, modernleşme ve Türkiye’nin açılmasına inanmak gerektiği ve bunları da gençlerin gerçekleştireceğine olan inancına değindi.

Okuduğumuz kurumların batılı felsefe ile yapılandırıldığını ve bunun Cumhuriyetin temeli olduğunu, öğrencilerimize kendilerini belirli kalıplar içine sokmamaları gerektiğini, kendilerini tanıdıkça farklı öncelikler belirleyebileceklerini, kendisinin de matematiği kuvvetli zannederken aslında kaleminin kuvvetli olduğunu sonradan fark ettiğini belirten Sn. Erdenir, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sohbetine son verdi.