Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Hakan Ateş

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - HAKAN ATEŞ

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizin beşinci konuğu, Denizbank Genel Müdürü Hakan ATEŞ oldu. Bu vesile ile RadyoTEDÜ’nin de ilk canlı yayın konuğu olan Sn. Ateş, röportaj sırasında sorulan soruları yanıtladıktan sonra lise öğrencilerimiz ile sohbetine kendini tanıtarak başladı.

Çocukluk yıllarında başlayan radyo televizyonda yaptığı seslendirmeler ile o zamana göre iyi paralar kazandığını ancak annesinin yaptığı ısrarlar üzerine sevdiği mesleği bırakarak İş Bankası'nın Teftiş Kurulu'nda bankacılık hayatına başladığını anlattı.

TED’li olmanın kendisine özgüven verdiğini ve hayatta her zaman bu özgüven sayesinde kariyer basamaklarını tırmandığını, TED Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'nde ve kurucularından biri olmaktan da gurur duyduğunu, okuttukları burslu öğrenciler ve TED kültürünün Üniversitemize yansımalarından bahsetti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak sohbetine devam eden Hakan Ateş, Denizbank’ın adını nereden aldığından, dünyanın en inovatif bankası seçilmelerinden, 2008 krizinden kar ile çıkmalarından, insan yönetiminin ve teknolojinin çok önemli olduğundan, her zaman saydamlık, eşitlik, sorumluluk ve kalite ilkelerini benimsediklerinden bahsederek, Denizbank cep uygulaması ile öğrencilerimizden hiç banka hesabı olmayan birine para yolladı ve bu uygulama ile başka neler yapılabileceklerini gösterdi.

 Öğrencilerin işe başladıkları gün başka bir eğitime başladıklarını, eğitimden geçen ile geçmeyenin her zaman ayırt edildiğini, cesur olmanın ve yılmamanın en önemli şey olduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.