Ana içeriğe atla

Türkiye'nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Levent Erkan ve Coşkun Dolanbay

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - LEVENT ERKAN VE COŞKUN DOLANBAY

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde 2017-2018 Akademik Yılı'nın ilk konukları, TED Üniversitesi'ne yeni başlayan öğrencilerimizin oryantasyonu kapsamında sunum yapmak üzere gelen, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Sayın Levent Erkan ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nden Sayın Coşkun Dolanbay oldu.

İngilizce Dil Okulu Müdürü Nuray Grove’un açılış konuşmasının ardından Sn. Erkan konuşmasına, 11 Eylül tarihinin öneminden bahsederek başladı. Hem ilkokul birinci sınıfa başlayan kendi kızına yaptığı hem de lise öğrencilikleri bitip, üniversite hayatları bugün itibarıyla başlayan TEDÜ öğrencilerimize, motivasyon konuşması yaptı. TED Ailesi'nin yeni üyeleri olarak ne kadar şanslı olduklarını, burada okuduğu yıllardan, hatalarından neler öğrendiğinden, kendi hayat öğretilerini bahsederek örnekledi ve bu ortamın değerini bilmelerini tavsiye etti. Yapabileceklerini, kabiliyetlerini, kendilerine ait özel yeteneklerini deneyimleyerek, yaşayarak, hayat yolunda öğreneceklerini vurguladı.

Sayın Erkan hep geçmişten bahsederken, Sayın Coşkun Dolanbay ise geçmişteki deneyimlerimizin geleceğimize yön vereceğini belirtti. Her aktivitelerinin bir sonrakine adım olacağını, ön yargılarından vazgeçmeleri gerektiğini, kendilerine güvenmelerini ve zamanlarını iyi değerlendirmeleri anlattı. Günümüzde marka olmuş ama sahibi olmayan firmalardan ya da son 10 yıl içinde dünya markasına dönüşmüş şirketlerden örnekler vererek, Endüstri 4.0 ve AI (yapay zeka) terimlerini duyup duymadıklarını sordu.

Sn. Dolanbay, dil öğrenmenin iletişim için değil, yeni bilgileri öğrenebilmek için gerekli olduğundan bahsederken, eğitimlerinin ellerinden alınamayacak tek şey olduğunun altını çizdi. Zamanımızda, henüz karşılaşmadığımız sorunların çözümlerini aradıklarını, kendilerine yapamayacaklarını çok söyleyen olacağını, asla onlara inanıp vazgeçmemelerini öğütleyerek konuşmasına son verdi.