Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Murat Özçelik

Tarih:  Date

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - MURAT ÖZÇELİK

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk konuğu, Eski Büyükelçi Sayın Murat Özçelik oldu. TED Ankara Koleji ve arkasından ODTÜ İşletme Bölümü mezuniyeti sonrası, Dışişleri Bakanlığı sınavlarına girmekle ne kadar doğru bir şey yaptığını anlatarak sohbetine başladı.

Kendisinin Amerika’da görevliyken, Balkanlardan da sorumlu olduğunu, bu gibi görevlerin Kürt ve Ermeni meselesi gibi konularda da bilgisi olması gerektirdiğini, Bağdat Büyükelçisi olmaktan ayrıca gurur duyduğunu, İslam Dünyası'ndaki tek laik ülkeyi temsil etmiş olmanın ayrıcalığını vurguladı.

Bu meslek ile hayatın her aşamasında dış politika unsurlarına katkıda bulunan insanlar olacaklarını, bir diplomatın bulunduğu ülke ile ilişkilerimizi daha iyi yerlere getirmek üzere görevlendirilmiş kişi olduğunu, dış dünyayı tanımanın keyfini, vizyonlarının nasıl genişleyeceğini, bu sayade liberal düşünceye sahip olacaklarını belirtti. TED Ankara Koleji’nin öğrencilerine yaşam ve düşünce yapısı olarak neler kazandırdığını ileriki hayatlarında çok daha net göreceklerinin altını çizdi. Bir işe girdiklerinde iyi yerlere gelmek için önce kendilerini yetiştirmelerini, bu işi seçerlerse hep sorun çözmek zorunda olacaklarını, aynı zamanda değişikliklerden hoşlananlar için bundan daha tatmin edici bir meslek olmadığını söyledi.

Öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek sohbetine devam eden Sn. Özçelik, dinlemek için gelen TED Ankara Koleji öğrencilerini tanımaktan, mezun olduğu okulunun öğrencileri ile bir araya gelmiş olmaktan ne kadar heyecan duyduğunu belirterek sonbetine son verdi.