Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Suat Bengür

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - SUAT BENGÜR

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Aralık ayının ikinci konuğu, ASELSAN Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Suat Bengür oldu. Sn. Bengür, ASELSAN’ın 1975 yılında hangi şartlarda, nasıl kurulduğunu ve bugün 5.000 kişinin görev yaptığı bir şirkete nasıl dönüştüğünü anlatarak sohbetine başladı. ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde okuduğu yıllarda gazetede ASELSAN’ın burs ilanını görerek başvurduğunu, ASELSAN’dan burs aldığını ve 1981 yılında mezuniyeti sonrasında da hemen işe başladığını ve bu kadar yıldır neden hala ASELSAN’da çalıştığını açıkladı.

ASELSAN’da ağırlıklı olarak elektrik, elektronik, makine ve bilgisayar mühendislerinin bulunduğunu fakat tüm sektörlerden çalışma arkadaşları olduğunu belirten Sn. Bengür, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sohbetine devam etti. Stajyer ve işe alımlarda ne gibi kriterler uyguladıklarını, staj için 3. sınıf öğrencilerini tercih etme sebeplerini, mesai saatlerini, ASELSAN hakkındaki yanlış algıları, bir takım işler için çeşitli üniversitelerden ve şirketlerden aldıkları altyüklenici hizmetleri anlattı.

Sn. Bengür öğrencilerimize ailelerinin değil, kendi istedikleri bölümleri okumalarını, olmak istediklerine odaklanmalarını, matematikleri iyi değil ise mühendislikte çok zorlanacaklarını, üniversite sınavları aksilikleri için mutlaka A, B, C planları olması gerektiğini, ne iş yaparlarsa yapsınlar o işi en iyi şekilde yapmalarını tavsiye etti. Çalışma hayatında görev bekleyen değil, görev üstlenen, çalışkanlıkları ile kendilerinin amirlerine fark ettiren olmalarını, her zaman dürüst olmalarını, sosyalliğin de iş hayatında önemli olduğunu, mutlaka hobileri olması gerektiğini, zamanı iyi kullanmayı bilirlerse bunların hepsini bir arada yapabileceklerini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ASELSAN’ın öncelikli amacının kar etmek değil, ülkemize başta savunma sanayii olmak üzere, ulaşım, güvenlik, enerji, sağlık gibi kritik alanlarda teknoloji üretmek olduğunu belirterek, iş hayatında karşılaşılabilecek zorluklar ve bu zorlukları aşmak için neler yapılabileceklerini de anlatarak sohbetine son verdi.