Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Yeşim Hatırlı

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - YEŞİM HATIRLI

Önce RadyoTEDÜ’ye konuk olan Hatırlı Mimarlığın kurucu ortaklarından Yeşim HATIRLI ile daha sonra Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizin altıncısını gerçekleştirdik. Sn. Hatırlı, öğrencilere kendini tanıtarak konuşmasına başladı. 11 senedir ODTÜ’de yarı zamanlı stüdyo hocalığı yaptığını aynı zamanda Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanlığı görevini de sürdürdüğünü belirtti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayarak sohbetine devam eden Hatırlı, mimarlık ve sanatın kesiştiği noktaları, bir mimarın orkestra şefi gibi çalıştığını, mimarlık mesleğinin vizyon, hayata bakış, farklı disiplinleri koordine etme becerisinden dolayı çok farklı ve değerli olduğunu söyledi. Mezuniyet sonrası iş imkânlarının genişliğinden, hırslı olmanın yaptıkları işte kendilerini geliştirmelerini sağlayacağından ve mimarlık eğitiminin biraz zorlayıcı bir eğitim olduğundan bahsetti.

Hatırlı Mimarlık'ın azimle ve çok çalışarak bu seviyeye geldiğini, iyi bir iş yaptığınızda o işin size başka bir iş getireceğini, mimarlığın sanat ve kültür ile beslendiğini, yapının hoşluğu kadar kullanıcıyı memnun etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Sn. Hatırlı, hayalinde yapmak istediği yapının bir modern sanatlar müzesi olduğunu belirttikten sonra www.arkitera.com ve www.tsmd.org.tr adreslerini takip etmelerini tavsiye ederek sohbetine son verdi.