Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Zeynep Erkunt Armağan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizin dördüncüsünü, Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sn. Zeynep ERKUNT ARMAĞAN ile gerçekleştirdik. Döküm ve makine fabrikalarında tek kadın olarak iş hayatına başlayan Erkunt-Armağan, işini çok severek yaptığını ve farklı şeyler yapmayı sevdiği için yerli traktör üretme işine girdiğini belirtti.

TED mezunu öğrencileri özellikle işe almak istediğini çünkü TED’li olmanın ve üzerine iktisat okumanın faydasını hayatta çok gördüğünü söyledi. Öğrencilerimize mutlaka sevecekleri işi seçip, onun eğitimini almalarını tavsiye etti. Üniversiteden %25 teorik bilgileri öğrenip, hayata hazırlanarak mezun olduktan sonra, asıl geri kalan %75'i iş hayatında pratik edeceklerini ve yaşamlarını şekillendireceklerini belirtti. Girişimciliğin güzel olduğu kadar kolay olmadığını, en kötü zamanlarda bile zorluklar karşısında yılmadığını Erkunt Traktör’ün kötü gittiği zamanlardan örnekler vererek anlattı.

Bir gün bu koltukta, aramızdaki öğrencilerden birilerinin oturacağını ve bunu başarmak için hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini, kendi iç seslerini dinlemelerini, yılmamalarını, ekranların başından kalkıp kitap okumalarını, dinlemelerini, not almalarını, insani duygular kazanacakları faydalı şeyler yapmalarını ve son olarak ailelerini tanıdıkça kendilerini tanıyacaklarını belirtti.