Skip to main content

TEDÜ - Kodluyoruz & Patika.dev Yazılım Programı Başlıyor

Tarih:  -

Son başvuru 27 Haziran 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kodluyoruz ve Patika.dev, Türkiye'nin farklı bölgelerinde, yazılım alanında hayali olan gençlere ulaşmaya devam ediyor! Aşağıdaki formu doldurarak TEDÜ - Kodluyoruz & Patika.dev Yazılım Programı'na dahil olabilirsiniz.

*Bu program TEDÜ öğrencilerine özel olarak düzenlenmektedir.

Başvuru için: TEDÜ - Kodluyoruz & Patika.dev Yazılım Programı Başvuru Formu (google.com)

Önemli tarihler;

  • Program Başlangıç Tarihi: 21 Haziran 2022
  • Son Başvuru Tarihi: 20 Haziran 2022 
  • Yazılıma Başlangıç Programı Bitiş Tarihi: 22 Temmuz 2022
  • Staj Programı Bitiş Tarihi: 26 Ağustos 2022
  • Hızlandırma Programı Bitiş Tarihi: 26 Ağustos 2022
  • Yazılıma Başlangıç + Staj Programı Bitiş Tarihi: 16 Eylül 2022 

Programların Akışı

Programlarla ilgili detaylı bilgiler 21 Haziran 2022 Salı günü Açılış Etkinliği’nde sizlerle paylaşılacaktır. Programların genel içerik ve akışına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Üniversite programları, sınıf ve bölüm sınırlaması olmaksızın başvuran tüm öğrenci ve mezunlara açıktır. Belirlenen hedef kitle 4 grupta sınıflandırılır.

Program başında her faydalanıcıya bir teknik test gönderilir. Öğrenciler bu testten aldıkları puan doğrultusunda seviyelerine ve bulundukları sınıfa göre farklı programlara yönlendirilir. Teknik testten başarıyla geçen hazırlık sınıfı, 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri staj programına, 4. sınıf, mezun ve lisansüstü öğrencileri hızlandırma programına dahil edilir. Teknik testten yeterli puanı alamayan öğrencilerin tamamı yazılıma başlangıç programına dahil edilir.

Staj programı, yazılım alanına ilgi duyan gençlerin teknik ve yaşam becerilerinin gelişmesine destek olarak staja hazır hale gelmeleri için oluşturulan 8 haftalık programdır.

Hızlandırma programları, staj programları ile aynıdır. Sonucunda bootcamp’lere katılım şansı elde edilir. Program süresince ilgi duyulan alanda açılan Kodluyoruz ve patika.dev bootcamp’lerine başvuru yaptırılır. Bootcamp’e kabul alan faydalanıcılar bootcamp süreçlerine dahil edilir ve hızlandırma süreci sona erer. 8 haftalık program bitiminde başvurduğu hiçbir bootcamp’e kabul alamayan faydalanıcı bir kez daha hızlandırma programına dahil olur.

Yazılıma başlangıç programı, her üniversite için özel düzenlenen 3 haftalık temel yazılım bilgisi kazandıracak ve yazılım kariyeri belirlemeye yardımcı olacak programdır. Program, Kodluyoruz ve Patika.dev ekipleri ile ortak yürütülür. Patika.dev üzerinden “Herkes İçin Temel Dersler” ve “Veri Yapıları ve Algoritmalar” derslerini tamamlamaları beklenir.