Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Güngör Uras

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - GÜNGÖR URAS

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Aralık ayının ilk konuğu, Ekonomi Yazarı, Gazeteci Sayın Güngör Uras oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Uras, konuşarak kendini ifade etmenin ve kişisel gelişmenin önemine değindi. Konuşurken karşındaki insanın gözüne bakılması, yüksek ses ile konuşulması, herkese anlatacak bir hikayeniz olması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere böyle bir sohbetten neler beklediklerini sorarak konuşmasına devam eden Sn Uras, bilgi birikiminin öneminden, üniversite mezunu işsiz sayısının çok yükseldiğinden, işe alacak kişilerin daha başka özelliklere baktığından ve farklı birikimlerinin olmasının çok faydalı olacağına değindi. Öncelikle hangi işi yaparlarsa mutlu olacaklarına karar vermelerini, kendilerine getirisinin ne olacağını düşünmelerini, TED okullarında öğrenim gördükleri için çok şanslı olduklarını, aldıkları eğitimin kalitesini, TED isminin marka değerinin avantajlarını vurguladı.

Dünyada olup bitenleri takip etmek için mutlaka yabancı haber kaynaklarını okumanın ve dinlemenin çok önemli olduğunu belirtti. Gelişimleri için kültürün öneminden, Ankara’da bu konuda avantajlı olduklarından, sergilere, operaya, konserlere gitmeleri gerektiğine değindi. Hangi üniversiteye girerlerse girsinler, hangi mesleği seçerlerse seçsinler farklı olmaları gerektiğini, o mesleğin en iyisinin “sen” olması gerekliliğini, farkları varsa talep göreceklerini vurguladı.

Önümüzdeki dönemlerde hangi mesleklerin öne çıkılabileceğine, etraflarına bakarak boşlukları görmeleri, fark etmeleri ve o boşlukları doldurmaları gerektiğine değindi. Öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sohbetine devam eden Güngör Uras, geleceği “bu” gençlerin düzelteceğini, hedef belirleyerek pratiği ya da teoriyi geliştireceklerini belirtti. Türkiye’nin şu anki ekonomik durumunu öğrencilerimiz için değerlendiren Sn. Uras, döviz borçlanarak günümüzü tamamladığımızı, gençlerin dünyanın teknolojilerini Türkiye’ye getirebilmek için çalışarak farkı kapatmaları gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.