Ana içeriğe atla

Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Önder Bülbüloğlu

 

Mart ayının konuğu Bülbüloğlu Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Önder Bülbüloğlu oldu. Üniversite yıllarında sosyal olmasından, sürekli arkadaşlarına organizasyonlar yapmasından bahsederek sohbetine başlayan Sn. Bülbüloğlu, bu sebeple üniversiteyi biraz uzatarak mezun olduğunu ama bu uzatma sayesinde iş hayatına çok hızlı başladığını anlattı.

İş hayatında çok inatçı ve girişken olduğunu, mezuniyetinden sonra genç bir mühendis olarak ikna kabiliyeti ile birçok iş aldığını, azimli ve ne istediğini biliyor olmasının kendisine pek çok kapı açtığını vurgulayan Sn. Bülbüloğlu, firmasının gelişim sürecini anlatarak sohbetini sürdürdü.

Kendi prensip ve ilkelerinden 33 yıldır vazgeçmediğini söyleyen Sn. Bülbüloğlu, işe odaklanma, işini en iyi şekilde yapma ve verdiği sözleri tutma konusunda çok dikkatli olduğunu sözlerine ekledi. Ürettiği vinçlerin piyasadakilerin en sağlamı olduğunu, fiyatlarının yüksek olduğunu, buna rağmen güvenilirliği sayesinde pek çok ülkeye ihracat yaptığını ifade etti. Çalışma hayatı boyunca yaşadığı krizleri yurtdışı pazarlarına odaklanarak daha az zararlarla atlattığını söyledi. Yine bu krizler sayesinde tek sektöre bağlı kalmayıp farklı sektörlerde de girişimlerde bulunmaya karar verdiğini vurgulayan Sn. Bülbüloğlu rekabetten uzak, kimsenin yapmadığı işleri yaparak başarıyı yakaladığını sözlerine ekledi.

Sn. Bülbüloğlu iş hayatı ile birlikte Ankara Sanayi Odası’nda 18 yıllık hizmetinin olduğunu, mezun olduğu TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı, TED Üniversitesi Kurucu Üyeliği ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde de bulunduğunu belirtti.

2015 yılı itibarıyla Türkiye Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Trabzonspor Kulübü'nde Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunduğunu belirten Sn. Bülbüloğlu, sosyal olmanın, girişimci olmanın, mesleği ilgilendiren tüm vakıf ve derneklere üye olmanın çok önemli olduğunu öğrencilere aktardı.

Sorularla sohbetine devam eden Sn. Bülbüloğlu, her yeni insandan öğrenilecek yeni bir şey olduğuna inandığını, tüm mühendislik branşlarının firmalarında yer aldığını ama ağırlığın makine mühendislerinde olduğunu sözlerine ekledi. Son olarak, Türkiye’deki “stajyerlik” algısı üzerine fikirlerini belirten Sn. Bülbüloğlu, öğrencilerimizi BVS’nin fabrikasına davet etti ve Radyo TEDÜ’deki röportajına geçmek için sohbetine son verdi.