Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Zafer Akcasu

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - ZAFER AKCASU

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Nisan ayı konuğumuz, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Zafer Akcasu oldu. Sayın Akcasu, İngilizce Dil Okulu öğrencilerimiz için yaptığı sunumuna, kendini tanıtarak başladı. İngilizcenin iş hayatındaki önemini vurgularken, dünyada her dört insandan birinin İngilizce konuştuğunun, toplamda 1,5 milyon kişinin bu dili kullandığını, bunlardan 375.000 kişinin ana dili olduğunu, 1.125.000 kişinin ikinci dil olarak İngilizceyi öğrendiğini vurguladı.

Dünya Bankası verilerine göre 72 ülkede yapılan araştırmalar sonucu İngilizce yeterliliği arttıkça, kişi başı gelirin de arttığı gözlemlenmiş. Sn. Akcasu, Kariyer.net’in araştırmalarına göre, işe alımlarda yabancı dil bilgisi talebinin %46, iş arayanlarda yabancı dil olarak İngilizce bilenlerin %76 seviyesinde olduğunun üzerinde durdu.

Firmalar İngilizce bilmeyen bir eleman alıp eğitimini aldırmaktansa, İngilizce bilen eleman almayı tercih ettiklerini, derdinizi anlatabilecek kadar İngilizcenin artık yetmediğini, kitap yazacak kadar iyi İngilizce bilmelerinin beklendiğini belirtti.

Sn. Akcasu, birçok dünya markasının İngilizce'yi, coğrafi farklılıkları ortadan kaldırmak, kurum içinde iletişim ve performansı arttırmak için ortak kurumsal dil olarak kullandıklarını söyledi. 57.000 kişinin çalıştığı, kendi firması Rönesans’dan örnek veren Sn. Akcasu, çok uluslu bir şirket olduklarını, iş yaptıkları farklı ülkelerde toplamda 45 değişik dil konuşulduğunu, ama ortak dil olarak İngilizce kullandıklarını, tüm görüşmelerin ve sözleşmelerin İngilizce yapıldığını vurguladı.

Sn. Akcasu, öğrencilere hangi bölümlerde okurlarsa okusunlar, hayatın kendilerine ne hazırladığını bilemeyeceklerini, sadece hazırlıklı olmalarının yeterli olacağını söyleyerek sohbetine son verdi.