Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Hakan Özman

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - HAKAN ÖZMAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde bu haftanın konuğu, GAMA’nın CEO’luğunu yapan Sayın Hakan Özman oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Özman, firmasının Türkiye’de ve uluslararası yerlerde yaptığı işlerden bahsetti. Öğrencilere yirmili yaşlarının kendilerini keşfederek geçeceğini, sorumluluk almaya başlamaları gerektiğini, büyüdüklerini hissedeceklerini belirtti. İlgilerini çeken şeyleri bulmalarını, o konular hakkında çok okumalarını, okumanın ufuklarını açacağını söyledi. Kendisini de Makina Mühendisliği Bölümü okumak isteyerek lisans eğitimine başladığını fakat daha sonra işletme, finans derslerinin daha hoşuna giderek bölüm değiştirdiğini anlattı.

Üniversitede meslek öğrenmeye çalışacaklarını, bu sırada bölüm dersleri dışında değişik dersler de almalarını, kendilerine hedefler koymaları gerektiğini, ne iş yaparlarsa yapsınlar o işi severek yapmalarını ve o işte değerli olmalarını tavsiye etti. Hayatta beklentilerinin değişeceğini, şartların değişeceğini, kendilerinin de değişeceğini fakat bunların motivasyonlarını bozmaması gerektiğini, hayata küsmemelerini tembihledi. Kolej mezunu olarak büyük bir camianın içinde olduklarını, hayata 1-0 önde başladıklarını fakat bunun onlara sorumluluklar getirdiğini de belitti.

Sadece İngilizce'yi çok iyi konuşmanın yetmediğini, yanına mutlaka bir dil daha eklemeleri gerektiğini, iyi mühendis olmanın yeterli olmadığını, fikirlerini anlatabiliyor olmanın önemini vurguladı. Kendilerini zorlamayı öğrenmelerini, değişime açık olmalarını, konfor alanlarından çıkmalarını ve açık fikirli olmalarını tavsiye etti. Şimdiki arkadaşlıklarına sahip çıkınmalarını, iyi insan olmalarını, insanlara değer vermelerini çünkü herkesten öğrenecekleri birşeyleri olduğunu vurguladı. Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Sn. Özman, öğrencilere bol seyahat etmelerini, gezip değişik kültürleri görmelerini ve yeni diller öğrenmelerini tavsiye ederek sohbetine son verdi.