Eskizden Geleceğe - Mert Boysanoğlu

Tarih:

Konum:  Garanti Bankası Amfisi (K183)

Mert BOYSANOĞLU

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı

1976 yılında doğan Mert Boysanoğlu, TED Koleji’nin ardından “Oxford School Of Architecture” da Mimarlık dalında lisans ve “Oxford Brookes School Of Town Planning”de, Şehir Bölge Planlama alanında yüksek lisans derecelerini aldı.

Mesleki kariyerine 2000 yılında BSB London Architects firmasında başlayan Boysanoğlu, 2001 yılında çalışma hayatına InfoTron firmasında devam etti. MESA’daki kariyerine 2003 yılında şantiyede ince işler şefi olarak başlayan Mert Boysanoğlu,2007 yılına kadar MESA Maslak ve MESA Kemerburgaz projelerinde görev aldı. 2007-2011 yılları arasında MESA Yurtdışı İşler Departmanı’na bağlı olarak; Kazakistan ve Azerbaycan’daki projelerden sorumlu olan Boysanoğlu, 2011- 2013 yılları arasında ise MESA’nın İstanbul ofisinde; İş Geliştirme Müdürlüğü görevini yürüttü.

2013-2015 yılları arasında MESA Mesken Sanayii A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı, 2015 yılından itibaren ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Mert Boysanoğlu, 2016-2019 yılları arasında MESA Mesken Sanayii A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Genel Müdürlük görevini de üstlenmiştir. 2019 yılı itibari ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev alan Boysanoğlu 2020 yılı itibariyle Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Boysanoğlu ayrıca Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili’dir.

Evli ve iki çocuk babası olan Mert Boysanoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Mimarlar Odası Üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesi’dir. İngilizce bilmektedir.