Personal Career Management'a (İngiltere) Göre Profesyonel CV Oluştururken Yapılan 10 Hata!

1. Yapı

Hataların çoğu şu nedenle yapılır: farklı bir yazı tipi kullanmak, düz metinde bilgi yazmak, bilgiden diğerine keskin bir geçiş yapmak.

2. Genel Bilgiler

Özgeçmişinizi başvurduğunuz pozisyona veya üniversiteye göre uyarlamayı unutmayın!

3. Gerekli Bilgilerin Eksikliği

Etkili bir özgeçmiş oluştururken belirli bir alan için gerekli miktarda ilgili bilgi verilmelidir.

4. Kanıt Eksikliği

Hepimiz kendimizi övmeyi ve gerçekleri uydurmayı severiz, ancak her zaman bunları kanıtlayamayız!

5. Dilbilgisi Hataları

Özgeçmişinize "Telefonla arayın." yazarsanız, ciddi üniversiteler veya işverenler sizi kabul etmeyecektir. CV’niz KARTVİZİTİNİZDİR!

6. Yanlış Kelime Seçimi

En emin hissettiğiniz profesyonel kelime dağarcığını kullan.

7. Olumsuz Bilgiler

Özgeçmişinizde olumlu görünün.

8. Özgeçmiş Bulma Sorunu

Başvurduğunuz pozisyon veya bölümle ilgili tüm anahtar kelimelere sahip olduğundan emin olun, bu şekilde özgeçmişinize ulaşmaları kolay olacak ve sizi öne çıkaracaktır!

9. Fotoğraf

Tercihen gülümsediğiniz ve profesyonel iş tarzındaki bir fotoğrafınızı tercih edin.

10. Telefon numarası

Başvuranların son hatası, sonunda geçersiz çıkan telefon numaralarıdır.

www.firstedumate.com