Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Ayşenur Alpaslan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - AYŞENUR ALPASLAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Kasım ayının ilk konuğu Büyükelçi ve Teftiş Kurulu Başkanı Üyesi, Sayın Ayşenur Alpaslan oldu. Ankara Kolejinde okuduğu yıllarında, yabancı öğretmenleri sayesinde dışarıda başka bir dünya olduğunu fark ettiğini ve dış işlerine girmeyi o zamandan aklına koyduğunu belirterek sohbetine başladı.

Öğrencilerimizin İngilizcelerini mükemmel hale getirmeleri gerektiğini, iki yarım dilin bir dil etmeyeceğini ve dış işlerini istiyorlarsa sosyal bilimci olmaya karar vermiş olmaları gerektiğini anlatan Sn. Alpaslan, öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam etti. Türkiye’nin yurt dışındaki imajını ve Türkiye’de koşulların iyi olduğunda, dışarıda da iyi temsil edildiğimizi anlatan Sn. Alpaslan, Türkiye’nin iç hadiselerinin diplomatlarımızı dışarıda da zorladığına değindi.

Diplomatlarımızın ülkemizi temsil ederken bu görevi gururla yerine getirdiklerini ve gittikleri ülkeyi mümkün olduğunca tanıyarak, gezerek, sevmeleri gerektiğini vurguladı. Dünyada iki yüze yakın dış temsilciliğimiz olduğundan bahseden Sn. Alpaslan, kendi katiplik yıllarını, diplomasinin ve protokolün tüm detaylarını ve dış işlerine girmenin adımlarını tek tek anlattı.

Görev yerlerinde yaşadıkları ve zorlandığı görevlerden de bahseden Sn. Alpaslan, ülkeler arası olağandışı durumlar karşısında bir diplomatın soğukkanlı davranmasının öneminden bahsederek sohbetine son verdi.