Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – MICROSOFT Türkiye

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - MICROSOFT TÜRKİYE

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Ekim ayının ilk konuğu, MICROSOFT Türkiye Kamudan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Levent Erkan ve Eğitim Sektörü Müdürü Sayın Anıl Çekiç oldu. Microsoft’un Türkiye’deki ve dünyadaki yerinden ve öneminden bahsederek sohbetlerine başlayan Sn. Erkan ve Sn. Çekiç, son 20 senedir ilk 5 firma içerisinde yer aldıklarını, sürdürülebilir olmanın önemini vurguladılar.

Teknolojinin gelecekte, günümüzden çok daha farklı ve ileride olacağını söyleyen Sn. Çekiç, teknolojide daha ileriye gitmenin her zaman insanın kendini güncellemesi ile mümkün olduğunu belirtmiştir. Microsoft’un, kendisinden daha ileri, daha yetenekli, daha yaratıcı ve kendisine katkı sağlayabilecek kişileri işe almayı tercih ettiğini, bu şekilde firmayı sürekli ileri taşıdıklarını açıkladı.

Konuşmalarında hayal etmenin gücünden bahseden kariyer öncülerimiz, Microsoft’un insanlara hayallerini gerçekleştirmek için bir çok fırsat ve imkan verdiğini, birçok teknoloji firmasının aynı şekilde hayallere yatırım yapmaya başladıklarını anlattı.

Teknolojinin özellikle sağlık sektöründe insanlara umut verdiğini söyleyen Sn. Erkan, şu anda var olmayan problemleri çözmek için daha keşfedilmemiş teknolojileri kullanmaya hazırlanmaları gerektiğini belirterek konuşmalarına devam etti.

Var olan bir ihtiyaç üzerinden üretim yapmanın güzel olduğunu fakat hayal edip yaratmanın çok başka bir güç olduğunu belirten Sn. Çekiç ve Sn. Erkan, ileriye bakmanın, hayal etmenin, bu hayalleri gerçekleştiren firmalar için nasıl kazanca dönüştüğünün altını çizdi ve öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sohbetlerine son verdiler.