Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Tijen Armağan

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - TİJEN ARMAĞAN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Mayıs ayının konuğu, ENOCTA Genel Müdürü Sayın Tijen Armağan oldu. Öğrencileri tanıyarak sohbetine başlayan Sn. Armağan, daha sonra kendisini tanıttı. TED Ankara Koleji üzeri, ODTÜ İktisat Bölümü mezuniyeti sonrası iş hayatına girdiğinde çok da bilinçli bir seçim yapmadığını fakat ilk iş deneyimi ile sosyal yanının ağır bastığını fark edip kariyerine de bu şekilde yön verdiğini anlattı.

Sn. Armağan, kariyer basamaklarında Microsoft’tan ilk gelen görüşme teklifi kendi firması olduğu için reddedip, daha sonra yolunun yeniden Microsoft’la kesişmesi ile 1993-2005 yılları arasında firmada farklı görevler üstlendiğini belirtti.

Bir ara iş hayatına ara verdiğini ama bunun ancak 3 ay sürdüğünü ve sonrasında bir danışmanlık firması kurarak yeniden çalışmaya başladığını belirten Sn. Armağan, öğrenmeyi çok sevdiğini, bu nedenle sürekli karşısına çıkan yenilikleri araştırarak, çalışarak öğrendiğini anlattı. Çağrı merkezi işini, şirket evliliklerini ve online eğitimi örnek olarak verdi, böylelikle çağı yakaladığını, sürekli olarak kendini geliştirmek zorunda olduğunu vurguladı.

Aldığımız eğitimin sadece temel olduğunu, kişisel yetkinlikleri ile bunu geliştirebileceklerini anlatarak sözlerine devam eden Sn. Armağan, yeni neslin çok şanslı olduğunu, bilginin hap şeklinde hazır bulunduğunu ve bu bilgiye her yerden, her zaman, her şekilde ulaşabildiklerini belirtti.

Öğrencilerimize, okurken bir yerlerde çalışmaya başlamalarını, ne yaparlarsa yapsınlar en iyisini yapmaya çalışmalarını, ilk iş yıllarını ne istediklerini öğrenmek, fark etmek için kullanmalarını, paranın esiri olmamalarını tavsiye eden Sn. Armağan, değişime ayak uydurabilmenin önemini, bunun bir parçası olabilmeyi, başarmak için çalışmanın şart olduğunun üzerini çizdi.

Kim olurlarsa olsunlar, karşısındakini dinlemelerini, dinlediğini anlamaya çalışmalarını ve çıkarımlarda bulunmaları belirten Sn. Armağan; en önemli yetkinliğin, ne dediklerinin değil, nasıl dediklerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, keyifli ve enerjik sohbetine son verdi.