Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Veli Sarıtoprak

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - VELİ SARITOPRAK

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Aralık ayının ilk konuğu, TÜSİAV Başkanı Sayın Veli Sarıtoprak oldu. Sn. Sarıtoprak, kendini tanıttıktan sonra Türkiye’deki iş adamları derneklerinin tümünü kendisinin kurduğunu belirterek sohbetine başladı.

İngilizce'nin ve kesinlikle ikinci bir lisanın önemini, bu şekilde diğerlerinden bir adım önde olacaklarını, sermayelerinin kendi bilgileri olduğunu, iş hayatında bu sermaye ile para kazanacaklarını, kendi şanslarını kendilerinin yaratması gerektiğini, üniversite bitince hayat üniversitesine başlayacaklarını ve hayat üniversitesinde mezuniyetin olmadığını, öğrenmenin ölene kadar devam edeceğini söyledi.

Kendilerini sürekli geliştirmelerini, sürekli okumalarını, iş ve eş seçerken dikkatli olmalarını, donanımlı, çalışkan, dürüst olmalarını tavsiye etti. Sn. Sarıtoprak, tecrübeli insanların tecrübelerinden faydalanmalarını, not tutmalarını, çevrenin ve insan ilişkilerinin çok önemli olduğunu, derneklere üye olarak iletişim ağlarını genişletebileceklerini ve bu şekilde yeni iş imkânlarından haberdar olabileceklerini belirtti.

Sohbeti için birlikte geldikleri, Business Ankara Genel Yayın Yönetmeni Tolga Özek de, değişik girişimcilik projelerinde çalışmalarını, bununla büyük paralar kazanılmayacağını fakat kazanılan tecrübenin çok kıymetli olacağını vurguladı. Ummadıkları insanlarla blog yazıları ve diğer sosyal medya ortamlarında tanışma imkanları olabileceğini, kendi halkla ilişkilerini kendilerinin yapmaları gerektiğine değindi.

Sn. Sarıtoprak, öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayıp, Dernek etkinliklerini takip etmelerini, kartvizit alıp vermelerini, girişimcilik ve inovasyon için çabalamalarını tembihledikten sonra Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı’nın sözlerine yer vererek sohbetini sonlandırdı.