Yurtdışında Eğitim Başvurularınız İçin Belgelerinizi Hazırlamaya Başladınız mı?

• Akademik Belgeler

Diploma

Transkript

• Motivasyon mektubu veya ön yazı

Burada sizden kendinizi, hedeflerinizi ve başarıya ulaşmanın yollarını açıklamanızı isteyeceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: Geçmişinizi veya okul yıllarınızı TANIMLAMAYIN. Sorulan soruları açık bir şekilde cevaplayarak yazın.

Mektubun yaratıcılığı ÇOK ÖNEMLİ!

Format: Size maksimum 1000 kelime verilirse, maksimum 800 yazmalısınız. Kimse çok uzun anıları okumaz.

• Özgeçmiş

Başvurduğunuz üniversiteye göre uyarlanması gerekir.

Kabul görevlilerinin sizi ve ilgili geçmişinizi görmek isteyeceğini unutmayın!

• Sınav Sonuçları (IELTS / TOEFL)

IELTS UKVI'yı almanızı tavsiye ederiz: Daha kolay. Her yerde kabul edilir. Avrupa üniversiteleri başvuru formunu doldurmanızı isteyebilir.

• Mülakat

Bazı üniversiteler mülakat yapıyor. Temel olarak bu durum aday için ekstra sorular bulunduğunda ya da üniversite herkesle konuşmayı kabul ettiğinde olur.

• Referans

Sizi iyi tanıyan ve akademik başarılarınızı bilen profesörlerinizden veya profesyonel danışmanınızdan alabilirsiniz.

• Pasaport Fotokopisi

www.firstedumate.com