Yurtdışında Staj Yaparak Kazanabileceğiniz 4 Özellik

İşverenler tarafından her üniversite mezunundan beklenen üniversite yıllarını hem sosyal yönden hem de kariyer yönünden dolu dolu geçirmiş olmasıdır. Yurtdışında staj yapmak her iki alanda da kendinizi geliştirmiş olduğunuzu kanıtlamak için güzel bir fırsat!

1. Birçok insandan farklı olarak eşi olmayan bir deneyim kazanmak
Üniversite öğrencileri tarafından staj çoğunlukla yapılması gerektiği veya zorunlu olduğu için yapılmakta ve çok önemsenmemektedir. En önemli tavsiyemiz, stajlarınızı mümkün olduğunca önemsemeniz ve kendinize katabileceğiniz kadar çok şey katmanızdır. Yurtdışında staj yapmak ülkemizde henüz çok yaygın olmadığından dikkat çekmeniz için bir fırsat olmasıyla birlikte diğerlerinden farklı düşünmenize ve yaratıcı bir düşünce yapısı kazanmanıza katkı sağlayacaktır.

2. Yabancı dilinizi geliştirmek
İngilizcedeki yetkinliğinizi ve pratiğinizi arttırmak için ana dili İngilizce olan ülkeleri tercih etmek size bir avantaj sağlayabilir. Ancak yeterli İngilizce seviyesine eriştiğinizi düşünüyorsanız ikinci bir dil olarak İspanyolca, Almanca, Japonca gibi farklı bir dil tercihi yaparak kendinizi daha da üst bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Yabancı bir dili dil kurslarında öğrenmeniz çabuk unutmanız ve kendinizi yavaş geliştirmeniz gibi sorunlar ortaya çıkarabilir. Ancak yurtdışında staj yaparsanız, seçeceğiniz yabancı dile çok kolay adapte olabilir ve hızlıca öğrenebilirsiniz.

3. Farklı kültürler tanımak ve yeni yerler keşfetmek
Yurtdışında staj yapmak, gittiğiniz ülkenin insanlarını rahatça anlamak, gelenek göreneklerine hakim olmak ve çalışma anlayışlarını kavramak gibi birçok avantajı beraberinde getirir. Farklı kültürlerle etkileşimde olmak ve yepyeni ülkeler görmek iletişim becerilerinizi geliştirir, vizyonunuzu genişletir ve global bir bakış açısı kazanmanızı sağlar. Yepyeni iş sahaları keşfedebilir ve bunların ülkemize uygulanabilir taraflarını bulmak için kafa yorabilirsiniz.

4. Global bir insan olmak
Erasmus staj programı gibi bir program ile sadec yaşayacağınız ülkeden değil birçok farklı ülkeden arkadaş edinmenizi ve dünyanın her yerinde tanıdıklarınız olmasını sağlayacaktır. Belki de size referans olabilecek birçok insana denk gelebilirsiniz ve Türkiye’ye döndüğünüzde başvuracağınız işler için bu referansları kullanabilirsiniz. Staj döneminizi aktif geçirmeniz ve yeteneklerinizi göstermeniz çevre edinme konusunda size yardımcı olacaktır.

blog.youthall.com