Ana içeriğe atla

Eskizden Geleceğe – Mert BOYSANOĞLU, Mesa Mesken A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

mb08

Tarih:  Date

 

MESA Mesken Sanayii A.Ş.'nin okulumuz Mimarlık ve Tararım Fakültesi öğrencilerine özel olarak gerçekleştirdiği "Eskizden Geleceğe" adlı seminerde MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu sunumuna eğitim geçmişinden bahsederek başladı.

1993 yılında Oxford Üniversitesinin Mimarlık Bölümüne kabul edilen Sn. Boysanoğlu, yine aynı üniversiteden yüksek lisans derecesini aldı. Türkiye'ye döndükten sonra 2001 yılında arkadaşları ile bir yazılım firması kurup, kriz sonrası MESA'daki kariyerine başlamış.

İlk olarak saha mimarı olarak görevlendirilen Sn. Boysanoğlu zaman içerisinde İş Geliştirme Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinden sonra Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Bir arsanın yapıya dönüşme hikayesini ayrıntıları ile öğrencilerimize aktaran Sn. Boysanoğlu, analiz, fizibilite, konsept proje, tasarım geliştirme, uygulama projesi ve uygulama gibi süreç akışından bahsetti. Mimari olarak bir tasarım yaparken, kime iş yaptığınızı mutlaka hatırlayın diyen Sn. Boysanoğlu, üretmek kadar, satış sonrası yaptığınız işin arkasında durmanın sonraki projeler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak, gelecekte öngörülen eko evler, modüler evler ve micro evler gibi farklı projelerden ve uygulanabilirlik durumlarından bahseden Sn. Boysanoğlu, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak konuşmasına son verdi.