Ana içeriğe atla

Hayal Et! Harekete Geç! – Volkan ERSU, HMBRGR Kurucusu, Girişimci

Tarih:  Date

 

Girişimcilik ve İnovasyon topluluğu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Girişimcilik temalı seminerimizin konuğu HMBRGR Kurucusu ve Girişimci Volkan Ersu oldu.

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Sn. Ersu, girişimcilik hikâyesinin ailesi ile birlikte ticari bir işletme kurma macerasıyla başladığını ve ilk olarak bir bijuteri firması ile ticarete atıldığını belirtti. Başarısız olan bu girişiminin sonrasında, sermayesi yokken, maddi olarak ekside olduğu bir dönemde gıda sektörüne girmeye karar veren Sn. Ersu, Gordion AVM yönetimine yapmış olduğu bir sunum ile HMBRGR için ilk adımı attığını anlattı.

Hamburger konusunda tecrübesi olmadığı için 6 ay boyunca her gün en iyi ve doğal hamburgeri yaratmak için denemeler yaptığından bahseden Sn. Ersu, ürünün kalitesi, konsept ve dekorasyon konularıyla özellikle kendinin ilgilendiğini vurguladı. İlk önceliğini markanın tutması olduğunun altını çizen Sn. Ersu, sadece 3 personel ile talep yoğunluğundan zor durumda kaldığı zamanları ve 1 yıl boyunca bu amatörlüğü, kurumsallığa çevirmek için çalıştığından söz etti. 

Şirket politikaları gereği sosyal sorumluluk projelerinde de yer alamaya önem verdiklerini belirten Sn. Ersu, bu konuda HMBRGR Akademiyi kurduklarını ve yakın bir zamanda da HMBRGR Vakfını kuracaklarını söyledi.

Öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak konuşmasına son veren Sn. Ersu, girişimci olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu;

  1. Para odaklı iş yapmayın çünkü para odaklı olduğunuzda ilk vazgeçtiğiniz kaliteniz olur.
  2. Sevdiğiniz kişileri işinize dâhil edin.
  3. Başarısız olmaktan korkmayın, başarısızlık çok iyi bir deneyimdir.
  4. Adaletli olun.
  5. Bayramlarda ve Pazar günleri çalışmaya hazırlıklı olun :)