Ana içeriğe atla

Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Hasan Süel

 

Nisan ayının ikinci Kariyer Öncüsü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Süel oldu. TED Ankara Koleji yıllarından bahsederek konuşmasına başlayan Sn. Süel, kariyerinde 26. yılında olduğunu ve bu yolculukta öğrendiklerini öğrencilerimizle paylaşacağını belirtti.

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, çok çalışarak, kendinden emin ilerlenirse başarının onları yakalayacağını anlatan Sn. Süel, başkasının ne yaptığından çok kendi işine odaklanan kişinin çok daha başarılı olduğunu vurguladı. Etik, ahlaklı ve iyi niyetli olmanın öneminden, bireysel başarının çok uzun ömürlü olmayacağından, kendi başarısındansa takımın başarısına odaklanmanın daha önemli olduğuna değindi.

Okumanın önemini, derinleşmemize ve gelişmenize faydalarını, bizleri kalabalıktan ayırt edeceğini ve iletişim yetkinliklerimizi arttıracağını söyleyen Sn.Süel, antenleriniz açık olsun, dışarıda olup bitenlere karşı duyarlı olun, kendinizi tanıyın, kendi yetkinliklerinizin farkına varın diyerek kendi hayatından örnekler verdi.

Vodafone’nun işe alım süreçlerine değinen Sn. Süel, mülakatta sorulan sorulara verdikleri cevaplara göre adayları nasıl değerlendirdiklerini ve Vodafone Discover programında farklı departmanlarda 6 aylık süreçlerle rotasyon yaptırdıklarından bahsetti.

Toplumda farkındalık yaratmanın, gönüllülük ve sosyal sorumluluğun öneminden bahseden Sn. Süel, getiri beklemeden gönüllü olarak destek vermenin dünyanın aradığı liderlik özellikleri olduğunu dile getirdi. Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Sn. Süel, doğru hedefler ve doğru hayaller kurulduktan sonra başarıya ulaşılabileceğini vurgulayarak, herkesin hayatında başarısızlık hikayeleri olacağını, kariyer yolculuğunda iniş-çıkış yaşamadan yukarı tırmanılamayacağını belirterek sohbetine son verdi.