Ana içeriğe atla

Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Tanzer Tunçalp

Tarih:  Date

 

Mart ayının Kariyer Öncüsü ARÇELİK A.Ş. Üretim Planlama Yöneticisi Sayın Tanzer Tunçalp oldu. Kendini tanıtarak sohbetine başlayan Sn. Tunçalp Endüstri Mühendisliği öğrencilerimizi mezuniyetleri sonrasında iş hayatında nelerin beklediğini, kariyerlerinin başında firmaların onlardan beklentilerini ve kariyer yolculuklarında başlarına gelecekleri özetledi.

İletişimin her ne kadar tek yönlü olmadığı söylense de, aslında ilk kendilerinden başlayacağını vurgulayan Sn. Tunçalp, söyleneni anlamadıktan sonra iletişimin hiçbir önemi olmadığını belirtti. İş hayatındaki hiyerarşik kısıtlamaları, ilk birkaç yıl stajyer muamelesi göreceklerini, öğrenme sürecinde oldukları için sabretmeleri gerektiğini anlattı. Kariyer basamaklarını 5 ayaklı olarak örnekleyen Sn. Tunçalp; yöneticiniz-çalışma ortamı-denge-üst yönetim-kurumsal etki, ayaklarından birinin bile eksik olması durumunda zaman içinde sistemin mutlaka çökeceği konusunda uyardı.

Arçelik’te endüstri mühendislerinin hangi branşlarda çalışabileceklerini anlatan Sn. Tunçalp, öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam etti. Herkesin kendi yolu olduğunu, karakterlerine en uygun iş profilinin ne olduğunu kendilerinin seçmeleri gerektiğini, mülakat teknolojilerinde artık vaka çalışmaları yaptırdıklarını, dürüst olmaları gerektiğini ve 23 yıldır aynı kurumda çalışmasının nedenini anlatarak sohbetine son verdi.