Ana içeriğe atla

TEDU Talks - Semih YALMAN

Tarih:  Date

TEDU Talks seminerlerimizin bu ayki ilk konuğu Semih Yalman oldu. "İnsan Olmaya Cesaret Et!" adlı sunumuna, kendimize mutlaka sormamız gereken sorular ve bu sorulara verilen cevapların öneminden bahsederek başladı.

Algının çok göreceli bir kavram olduğundan bahseden Sn. Yalman, kendimiz hakkında, insanların bizim hakkımızda ve bizim diğer insanlar hakkındaki algı kavramlarının çok değişkenlik gösterdiğinden, aslında önemli olanın sadece kendimizi nelerin tanımladığını arayıp bulmak olduğunu vurguladı.

Hayal kurmanın geleceğimizi şekillendirmekteki önemini anlatarak sözlerine devam eden Sn. Yalman, bunun yanı sıra harekete geçmenin ve bu sırada hissettiğimiz duyguların kendimizi keşfetmemizdeki rolüne değindi.

Özgürlüğün, duygularımızın gizli bir aktivasyonu olduğunu söyleyen Sn. Yalman, bilinçli, yürekli, farkındalıklı olmanın, hayatımızın önemli parçaları olduğunu ve mutlu olmanın cesaretli olmaya olan etkisini öğrencilerimizle paylaştı.

Son olarak, kendimiz olmaya cesaret etmemiz gerektiğini belirten Sn. Yalman, gelen soruları cevaplayarak konuşmasına son verdi.

https://youtu.be/d1s4XKiuNiA