Ana içeriğe atla

TEDU Talks - Şerif KAYNAR

Tarih:  Date

 

TEDU Talks serimizin Kasım ayındaki ikinci konuğu Şerif Kaynar kendisini tanıtarak sunumuna başladı. Konuşmasını iki başlık altında yapacağını belirten Sn. Kaynar, ilk bölümde kariyerin nasıl iyileştirilebileceğine dair 20 tavsiyesini öğrencilerimizle paylaştı.

Bu tavsiyeler; pozitif düşünmek, yaptığınız işe değer vermek, üniversite yıllarında kurulacak iletişim ağının önemi, mülakata çağrılmayı başarmak için görüşeceğiniz kişiyi araştırmak, ilk işinizde maaştan önce size önem verecek bir firma ve saygı duyacağınız, eğitileceğiniz bir patron seçmek, değişen dünyada sürekli öğrenmeye devam etmek, kendi işinizi kurmadan önce mutlaka başka bir yerde çalışmak, standartlarınızı dünya çapında belirlemek, iyi bir mentöre sahip olmak, hayal kurabilmek için bol kitap okumak, yeni deneyimlere açık olmak, asla pes etmemek, cömert olmak, uzlaşmaktan çekinmemek, iyi bir pazarlamacı olmak, tutkularımızı takip etmek, yapıcı olmak, iyi bir lider olmak için çabalamak ve son olarak insanlardaki güveni arttırdığı için her zaman gülümsemek.

İkinci bölümde ise Sn. Kaynar gelecekte önemli olacak değerlerden ve bu değerlerin neler olacağından bahsederek konuşmasına devam etti. Gerçek yeteneği ve yaratıcı çözümleri bulmanın öneminin gelecekte daha fazla olacağını söyleyen Sn. Kaynar, özellikle iyi bir imaja sahip firmalarda ve mutlaka iyi bir ekiple çalışmanın önemini vurguladı.

Konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Sn. Kaynar, katılımcılar ile fotoğraf çekiminin ardından seminerini sonlandırdı.

https://www.youtube.com/watch?v=Xi9wZ_r1Dng