Ana içeriğe atla

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Ayşem Sargın

 

TÜRKİYE'NİN KARİYER ÖNCÜLERİ İLE SOHBETLER - AYŞEM SARGIN

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Ekim ayının ikinci konuğu, BOEING Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Sayın Ayşem Sargın oldu. TED Ankara Koleji ve ODTÜ İktisat Bölümü mezuniyeti sonrası, uluslararası firmalardaki kariyer basamaklarını ve üstlendiği farklı görevlerden kısaca bahsetti.

Çalıştığı her firmayı sevdiğini, ileri taşıdığını, emekli olacak kadar bağlandığını ama karşısına çıkan yeni fırsatlar ile, değişiklik yaptıkça yeniden kendini kanıtlamak zorunda kaldığını belirten Sn. Sargın, yaptığı işten dolayı kariyerinde bir sürü firma, kişi ve devletle çalıştığını, hepsinden çok farklı şeyler öğrendiğini böylelikle daha geniş ve farklı açılardan olaylara baktığını ve bu sayede her taraf için fayda sağladığını söyledi.

Yeni neslin işlerinin daha zor olduğunu, iyi olmalarının şart olduğunu, mutlaka diğerlerinden farklı özelliklere sahip olmaları gerektiğini, konfor alanlarından çıkarak kendilerini zorlamaları gerektiğini vurgulayan Sn. Sargın, kariyer hedefini belirlemelerini, o hedefe ilerlemek için sürekli düşünmelerini, merak edip araştırmalarını, çok çalışmalarını vurguladı. İş hayatlarında politikadan uzak durmalarını ve işlerini önemsemelerini tavsiye etti.

Sohbetine Boeing’in dünyada hangi ülkelerle çalıştığından, parça aldığından, Türkiye’nin rolünden, rakiplerinden ve firmanın neden fark yaratması gerektiğinden bahseden Sn. Sargın, maliyet, verimlilik, büyüme ve yenilik konularının Boeing’in hedeflerine ulaşmak için izlediği yollar olduğunu açıkladı.

Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Sn. Sargın, Boeing’in uzay için rekabetinden, işe alımlarda nelere baktıklarından, sadece uçak firmaları için değil tüm uluslararası firmalar için, satış ve pazarlamanın önemini belirterek sohbetini sonlandırdı.