Özgeçmişinizde Kendinizi Yansıtın - Sebla Endürlük - PSY'20

Ben Sebla Endürlük. 2020 yılı TED Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunuyum. Mezuniyetimden sonra QUADRO-CRO Klinik Araştırma Şirketinde Psikolog olarak göreve başladım ve 1 yıldır bu şirket bünyesinde çalışmaya devam etmekteyim.

Ders Dışı Aktivitelerin Önemi

Üniversite hayatım boyunca kendimi sadece psikoloji alanında değil başka alanlarda da geliştirmek için adımlar attım. İş hayatında, özgeçmişimizde yer alan stajların ve tecrübelerin yanı sıra sosyal hayatımızda neler yaptığımız, hangi etkinliklere ve kulüplere katıldığımız da aynı derecede önem arz ediyor. Benim bu konuda en büyük avantajım Milli Senkronize Buz Pateni sporcusu olmam oldu. Okuduğum bölüm dışında bir spor faaliyetiyle ilgilenmemin zaman yönetimi, insan ilişkileri ve liderlik yetisi açısından bana çok şey kattığını ve bu deneyimlerimi iş hayatımda da yansıttığımı düşünüyorum. Bu nedenle katılacağınız her sosyal aktivitenin ve sahip olduğunuz hobilerin sizlere katacağı deneyimleri iş hayatına yansıtabileceğinizi sakın unutmayın!

Güncel ve Özgün

Özgeçmişimi hazırlarken dikkat ettiğim önemli noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle, sadece beni yansıtacak özgün bir cv olması için çok emek verdim. Her katıldığım seminer sonrası ya da aldığım sertifikalardan sonra cv bilgilerimi güncel tutmaya özen gösterdim. Kendi tecrübelerimi anlatmak için bana özel başlıklar altında açıkladım deneyimlerimi. Örneğin; Klinik Araştırma iş tecrübemden sonra ‘Klinik Araştırma Deneyimleri’ başlığı altında tecrübelerimi sıraladım ya da spor tecrübelerimi aktarmak için ‘Spor Kariyeri’ başlığı adı altında yazdım deneyimlerimi.

Özgeçmiş öncesi yazacağınız motivasyon mektubu belki de özgeçmişinizin değerlendirilip değerlendirilmemesi açısından birinci ve en önemli adımı oluşturuyor. Ayrıca, kendinizi anlatacak kısa bir özgeçmiş hem sizin hakkınızda fikir verirken hem de merak uyandıracaktır.

Destek Alın

Özgeçmiş bilgileriniz tamamıyla kişisel deneyimlerinizden oluştuğu için kendinize göre düzenlemeniz ve her detayını gözden geçirmeniz gerekiyor. Bu yüzden iyi düşünülmüş ve tasarlanmış bir cv oluşturmak zaman ve emek istiyor. Bu konuda bende her zaman TEDÜ Kariyer Merkezi’nden yardım aldım ve sonucunda beni yansıtan bir cv hazırlamamda oldukça yararı oldu.  İş başvurularımda göndermiş olduğum cv oldukça güçlü bulunmuştu ve neticesinde işe alım sürecim mezun olur olmaz gerçekleşti. Beni yansıtan güçlü ve anlaşılır bir özgeçmişe sahip olmanın değerini bu noktada çok fazla anlamış oldum.

Umarım aktarmaya çalıştığım deneyimlerim sizlere mezuniyet sonrasında ki süreçleriniz için bir ışık olur. Hepinize başarılar.